Een onschuldige familie

1

Oorlog, liefde en schuld zijn de hoofdingrediënten van dit familie-epos. In de levens van drie generaties Elling vinden dramatische hoogtepunten van de twintigste-eeuwse geschiedenis (de gifgasoorlogen in Noord-Afrika en de studentenrevolte van de jaren zestig) hun weerslag.
Centraal staat de oude mevrouw Rietkerk, geboren Elling, die wordt gegijzeld door de broer en de vriend van haar Marokkaanse dienstmeisje. De oorzaken van die gebeurtenis reiken terug tot ver voor haar geboorte, toen haar oom Willem actief was als fotograaf in Noord-Afrika en Italië.
Het was in diezelfde tijd dat haar grootvader als concertpianist triomfen vierde in Hitler-Duitsland en dat de joodse vriendin van haar moeder werd weggevoerd. Maar wat had haar eigen vader in die jaren gedaan? En vooral: wat had zijzelf met dat alles te maken?
In een heldere en meeslepende stijl weet Marijke Spies in haar debuut de verloren onschuld van haar personages haarscherp neer te zetten. Nuchter en sfeervol tekent zij de geschiedenis van een familie die steeds op de verkeerde momenten in de geschiedenis op de verkeerde plaats was.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 januari 2004
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021480169
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic