Een ordinaire terechtstelling

2

Olga Altman wordt in het diepste geheim naar het Kremlin gebracht om Stalin door handoplegging van zijn pijn af te helpen. Geheimhouding is van extra belang omdat alternatieve geneeswijzen door het regime niet worden erkend, met de gebruikelijke sancties: goelag of executie. Stalin dringt eropaan dat Olga van haar man gaat scheiden. Pas na Stalins dood kan Olga terugkeren naar Vassili. Hij is als wetenschapper betrokken bij een groots project voor de bouw van atoomonderzeeboten. Aan de Barentszzee bevalt Olga van hun zoon Pavel, in hetzelfde jaar dat haar man aan drankzucht sterft. Jaren later, het begin van het nieuwe millennium. Pavels zoon vaart op de onderzeeër Oskar. Twee explosies brengen het enorme schip tot zinken.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Une exécution ordinaire
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jan Versteeg
Laatste editie
24 februari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044511963 , 9789044531053
Advertentie

Hebban recensie

Het verdriet van Rusland volmaakt ontleed

door Wim van Schaik op 13-03-2009

De Franse schrijver Marc Dugain heeft met zijn verfilmde debuut De officierskamer gelijk al opzien gebaard. Zijn minder bekende vertaalde boek Gelukkig als God in Frankrijk beschrijft het leven van een verzetsstrijder tijdens WO II en zijn derde heeft de vroegere FBI chef J. Edgar Hoover als middelpunt. Nu is Une exécution ordinaire in het Nederlands verschenen. Hierin analyseert hij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic