Een veelbewogen leven in de twintigste eeuw

0

A.C. van Elst werd in 1922 in Amsterdam geboren en behaalde in 1942 zijn ingenieursdiploma chemische techniek.
Na diverse omzwervingen in en na de oorlog kwam hij bij de Billiton - maatschappij terecht waar hij zich in de tin- en loodmetallurgie bekwaamde.
Door zijn vele uitvindingen en publicaties maakte hij snel carrière en kreeg vooral ook in het buitenland grote bekendheid. Daar vertegenwoordigde hij zijn maatschappij bij internationale congressen en onderhandelingen en trad hij als raadgevend ingenieur bij buitenlandse vestigingen op, alsook bij aanverwante industrieën.
Kort na overname van Billiton door Shell nam hij na 24 jaar zijn ontslag, om de directie van een Spaanse tinsmelterij op zich te nemen.
Zijn steeds vorsende geest leidde hem, naast zijn dagelijks werk, tot grote interesse in, maar ook kritisch onderzoek van diverse religieuze en filosofische stromingen, om tenslotte in de psychologie van professor Jung een nieuw doel te vinden.
Vanuit Spanje ging hij dan ook naar Zwitserland om daar op 57 jarige leeftijd een opleiding tot psychotherapeut te volgen en als zodanig zowel in Zwitserland, als later in Nederland succesvol werkzaam te zijn.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
246
Laatste editie
05 februari 2016
Uitgeverij
Brooklyn Books
ISBN
9789492179258

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic