Een vervangend leven

5

Jevgeny Gelman heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog niet genoeg ellende doorstaan om in aanmerking te komen voor smartengeld van de Duitse overheid. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet heeft geleden - als jood tijdens de oorlog, als tweederangsburger in de Sovjet-Unie en als Russische immigrant in de VS. Zijn kleinzoon, Slava Gelman, werkt zich uit de naad bij een prestigieus tijdschrift, dromend van een carrière in de journalistiek. Hij probeert de benauwende banden met de Russische gemeenschap in Brooklyn te verbreken, maar dan vraagt zijn grootvader hem zijn schrijftalent in te zetten voor een dubieus doel: het vervalsen van smartengeldaanvragen voor de joodse ouderen uit de buurt. Terwijl hij het ene na het andere oorlogsverhaal verzint loopt hij echter niet alleen het risico te worden betrapt, ook het gevaar van obsessie ligt op de loer. Een vervangend leven is het provocatieve en bij vlagen hilarische verhaal van een journalist met een bizarre opdracht.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
366
Laatste editie
11 september 2014
Uitgeverij
Agathon
ISBN
9789029090216 , 9789402302097

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Recht op smartengeld

door: Elbert Grift 1 like
Ongeveer gelijkertijd met de dood van zijn grootmoeder wordt bekend dat de overlevers van de Holocaust recht hebben op smartegeld, en de grootmoeder van Slava was een van die Holocaust gangers. Zijn grootvader weet Slava er van te overtuigen dat hij verhalen moet verzinnen waardoor hij (de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic