Een wapen tegen terreur

0

Een wapen tegen terreur
De geschiedenis van de Bijzondere Bijstandseenheid Krijgsmacht, 1972-2006
In 1972 werd de Bijzondere Bijstandseenheid Krijgsmacht (BBEK) opgericht. In Een wapen tegen terreur staat de geschiedenis van deze eenheid centraal.
Terrorisme is van alle tijden en alle plaatsen. In de wereld na 11 september 2001 wordt vaak vergeten dat ook Nederland een relatief lange geschiedenis kent als het gaat om terrorisme en terrorismebestrijding. Al in 1972 besloot de Nederlandse regering drie gespecialiseerde antiterreureenheden op te richten, waarvan de BBEK er een was. Deze eenheid van militaire precisieschutters heeft tot aan de oprichting van de Dienst Speciale Interventies in 2006 een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse strijd tegen terreur. Vooral tijdens de terroristische acties van de jaren zeventig wist de eenheid zich onmisbaar te maken voor de autoriteiten. Met haar aandeel in de beëindiging van de treinkaping bij De Punt, in 1977, heeft de BBEK zich een plaats in de geschiedenisboeken verworven.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Christiaan van der Spek is verbonden aan het Nederlands Instituut voor Militaire Historie.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
156
Laatste editie
08 oktober 2009
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085068242
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic