Een wilde zwaan

6

Pulitzer Prize-winnaar Michael Cunningham neemt ons in Een wilde zwaan mee terug naar de welbekende sprookjes uit onze jeugd. Iedereen kent de verhalen over vergiftigde appels, meisjes met ellenlang haar, en huisjes in het bos gemaakt van gemberkoek en suikergoed. Maar in Een wilde zwaan lezen we wat we niet hebben meegekregen, of wat er is gebeurd na 'en ze leefden nog lang en gelukkig'. De personages uit de landen hier heel ver vandaan, die onze huidige moraal hebben gekleurd - onze perceptie van goed en kwaad - keren terug in de magische verhalen van Michael Cunningham. Over het Beest dat in de rij moet wachten bij de supermarkt om sigaretten te kopen, over een misvormde kleine man die door middel van tovenarij wanhopig een kind wil bemachtigen, tot aan Sjaak die voordat hij zijn koe ruilt tegen magische bonen bij zijn moeder woont. Michael Cunningham betovert in Een wilde zwaan zijn vele lezers op magische wijze.

Michael Cunningham (1952) is een van de grootste schrijvers van het moderne, westerse levensgevoel. Hij werd wereldberoemd met zijn bestsellers Bloedverwanten, Huis aan het einde van de wereld, De uren, Stralende dagen en Bij het vallen van de avond. Voor De uren ontving hij zowel de Pulitzer Prize als de PEN/Faulkner Award. Het boek werd tevens verfilmd met onder anderen Meryl Streep en Nicole Kidman in de hoofdrollen. Cunningham woont in New York.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
184
Laatste editie
13 oktober 2015
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044628685 , 9789044628692

Lezersrecensies (1)

EEN WILDE ZWAAN VAN MICHAEL CUNNINGHAM ONTTOVERT

door: Anne Oerlemans 1 like
Waarom maakte de oude vrouw in Hans en Grietje een huis van snoepgoed? Je hebt het je waarschijnlijk nog nooit afgevraagd, maar nu je er zo over denkt, wat bezielde haar? Michael Cunningham, bekend van De Uren, schreef in Een wilde zwaan over de dingen die we niet meekregen in de sprookjes uit onze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic