Een zaak van alleman

0

Nederland is in de ban van de canon. In zijn lezing 'Een zaak van alleman' reflecteert Van Oostrom op de stand van zaken, en vooral op de bredere implicaties waartoe het canonproces volop uitnodigt. Over het grote chiasme in het Nederlandse onderwijs van de afgelopen vijftig jaar. Over de eeuwigdurende vlam die voor het ministerie van OCW zou moeten branden. En wat leert de nationale universiteitsquiz - zoals die het afgelopen seizoen op de Nederlandse televisie was - ons? Het betoog zal uitmonden in drie ferme aanbevelingen voor de aantredende minister van OCW - en voor ons allen.
De Kohnstammlezing vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door het Amsterdams Instituut voor Onderwijs en Opvoeding. De lezing sluit aan op het werk van Philip Kohnstamm, en is uniek in haar soort: op het grensvlak van het maatschappelijk debat, het wetenschappelijk onderzoek en de praktijk van onderwijs en opvoeding.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
24
Laatste editie
11 september 2011
Uitgeverij
Vossiuspers
ISBN
9789048510023

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic