Eenzame uren

2

´Rennen. Ik doe het al zolang ik me kan herinneren. Het is lekker simpel en het voelt zo vrij. Als kind denk je er niet bij na: in je spel gaat het vanzelf. Gewoon omdat het zo goed voelt. Omdat het blijkbaar in je zit. Rennen tot je moe wordt, stoppen en op adem komen, en weer verder tot de volgende dikke boom of straathoek. Niks ingewikkelds aan. Zo eenvoudig als wat.
Later denk je er wél bij na: dan ga je schema's bedenken, tijden afspreken en ineens is rennen hardlopen geworden. Met alle gevolgen van dien, want als het spel eruit verdwenen is, wordt lopen bittere ernst. Niet stoppen als je moe bent maar doorgaan, doorgaan, doorgaan. Afzien, pijn lijden en blessures bestrijden. Totdat vroeg of laat het moment komt waarop je je afvraagt waar het allemaal goed voor is. Wat heeft al dat hardlopen voor zin? Waarom loop ik eigenlijk hard?'

Deze vragen stelde auteur en beroepsavonturier Jolanda Linschooten zich aan de vooravond van de jaarwisseling in 2010. Waarom loop ik? En in haar geval: Waarom loop ik zulke ultralange afstanden? Het boek eenzame uren is het antwoord op deze vraagstukken en tevens het verslag van een jaar dat helemaal in het teken staat van lopen. Linschooten heeft zich ten doel gesteld vijf unieke loopevenementen tot een goed einde te brengen. Evenementen die voor de gemiddelde recreant een niet te nemen hobbel zijn: de halve marathon van Egmond, de Bob Graham Round (een individuele bergcross van 105 km non-stop over alle 42 toppen van het Lake District), de zesdaagse woestijnloop de Marathon des Sables, de Ultra-Trail du Mont-Blanc (120 km non-stop en met 7000 hoogtemeters, onderdeel TDS) en de GrandRaid Réunion (162 km non-stop en met 9600 hoogtemeters).
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
24 mei 2012
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045201245 , 9789402121490

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic