Eerste indrukken Goedkope editie

5

Top25's 1
Hoe komt alles op je over als je nog een piepjong kind bent? Hoe was het toen je voor de eerste keer de kleur rood zag, of brood rook? Wat dacht je toen je nog net niet kon praten? Niemand herinnert zich al deze ervaringen van de eerste jaren.
K. Schippers geeft in deze hoogst originele roman een driejarig meisje de stem van een volwassene. Door haar ogen zien wij hoe ze met alles voor het eerst kennismaakt. Zij herinnert het zich: de hoofden boven de wieg, haar eerste stapjes, de keuze van het eerste woord dat zij hardop zal zeggen.
De lezer krijgt een beeld van wat er in een klein kind omgaat dat op het punt staat de wereld om zich heen te ontdekken en te benoemen, een wereld waarin wij allemaal hebben rondgelopen maar die we veelal zijn vergeten.
K. Schippers (1936) is schrijver, dichter en essayist. Hij heeft en omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, waarvoor hij in 1996 de P.C. Hooftprijs ontving. In 2002 verscheen de lovend ontvangen roman Zilah. Ter gelegenheid van zijn veertig jaar schrijverschap herdrukken we zijn succesvolle roman Eerste indrukken.
“Een schitterend boek […] een intelligente en geestige ideeënroman.” Vrij Nederland
“Het wonderlijke effect van de volwassen aandoende stem van een driejarige komt overeen met de opzet van K. Schippers om de lezer te tonen dat er anders en kinderlijker naar de werkelijkheid te kijken valt.” Elsevier
“Een aaneenschakeling van verrassende signaleringen, ideeën en wendingen.” De Volkskrant
“Een roman om minstens twee keer te lezen […]. Op elke bladzij staan talloze verrassingen.” Trouw
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
04 maart 2003
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021480718
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Zien wat de schrijver wil zeggen

door: Genietende Lezer 1 like
Het gegeven, "De memoires van een driejarige", is een interessant uitgangspunt. Schippers heeft het kind in het verhaal een (volwassen) stem gegeven. Als je alleen maar "leest" zou je het verhaal misschien wellicht "saai" kunnen vinden. Ik heb proberen te "zien" wat de schrijver via de memoires...

weer leren verwonderen als een kind

door: gretige lezer 1 like
Zoals je kunt verwachten van deze auteur een bijzonder verhaal, waarin een drie-jarige de blik laat gaan over alles wat zich aandient. Van het laken waarop het ligt, de gezichten boven de wieg tot de mensen en voorwerpen, waarvan maar een gedeelte wordt waargenomen. Naarmate de leeftijd groeit,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic