Eerste Wereldoorlog, De

0

De militaire feiten, dag na dag
Volledig nieuwe editie
Een stuk verleden dat blijft boeien
Luc de Vos is de specialist ter zake
Met uniek beeldmateriaal
Luc de Vos
De Eerste Wereldoorlog
Witte kruisen in strakke lijnen geplant, monumenten van eer omarmd door ruisende beuken, grauwe bunkers van gewapend beton… Van de IJzer tot de Somme herinnert alles aan de Grote Oorlog.
Luc de Vos plaatst kleine feiten en grote gebeurtenissen in een ketting van oorzaak en gevolg. Van de aanloop – het politieke kruitvat – tot het Verdrag van Versailles analyseert hij de militaire gebeurtenissen: de verschillende fronten, de gasaanvallen, de vlammenwerpers, de slag bij Verdun, de oorlog ter zee, de tol aan mensenlevens… Speciale aandacht gaat ook naar België: Ypres-Sallient, koning Albert en zijn weerbarstige regering, het verzet in bezet België, de Frontbeweging en het Activisme.
De unieke foto’s tonen de grijze werkelijkheid achter het front: de modderige loopgraven, de ratten en de lazaretten, het vertier én de vertwijfeling… Duidelijke kaartjes tonen stap voor stap de militaire zetten.
LUC DE VOS is gewoon hoogleraar geschiedenis aan de Koninklijke Militaire School te Brussel en buitengewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven. Bij Davidsfonds/Leuven publiceerde hij de Atlas van de wereldgeschiedenis , een basiswerk.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
06 januari 2014
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058262264
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic