Eet mij

,

6

Afvallen is een kwestie van slimme keuzes maken en van discipline. Wie niet afvalt, is dus onverstandig of heeft geen doorzettingsvermogen. Of beide. Of klopt hier iets niet? Eet mij gaat over aankomen en afvallen, over wilskracht, honger, supermarkten en reclames. Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen combineren de nieuwste inzichten in de hersenwetenschap, genetica en fysiologie en maken zo gehakt van de vele misvattingen en fabels over eten, diëten en te veel eten.
Op humorvolle en zeer toegankelijke wijze behandelen ze onderwerpen zoals:
-Waarom eetgewoonten zo makkelijk tot stand komen en zo moeilijk zijn af te leren.
-Waarom ons lichaam geen onderscheid kan maken tussen een dieet en een hongersnoodramp.
-Hoe we dagelijks verwikkeld zijn in een ongelijke strijd tegen supermarkten, marketeers en reclamebureaus.
-Waarom dikke mannen meer verdienen dan dunne mannen en waarom dit bij vrouwen precies andersom is.
-En waarom afvallen meer te maken heeft met het formaat van de borden die je in huis haalt stukken dan hoeveel wilskracht je hebt.

Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen zijn beiden wetenschapsjournalist en vormen het perfecte duo voor het schrijven van een boek over de psychologie van eten. Asha is dik, Ronald is dun. Asha studeerde psychologie en Ronald studeerde biologie. Asha is columnist bij Trouw, waar ze elke dinsdag over de wetenschap achter het nieuws schrijft. Ronald schrijft onder andere voor de Volkskrant en Quest.
Van Asha verscheen eerder bij Maven Het idee m/v: Ontmaskering van een hardnekkig denkbeeld, dat opgenomen werd in de lijst Beste non-fictie 2010 van Vrij Nederland.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
17 november 2012
Uitgeverij
Maven Publishing
ISBN
9789490574758
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic