Ei, Het

0

Het ei is in al zijn eenvoud misschien wel het meest complete en veelzijdige voedingsmiddel in de keuken. Het speelt de hoofdrol in uiteenlopende gerechten, van een eenvoudige omelet of klassieke gruyèresoufflé tot de heerlijkste nagerechten als chocolademousse of pistache-crème brûlee. In dit boek vindt de lezer zowel klassieke als moderne recepten van de wereldwijd bekende en gelauwerde chef-kok Michel Roux.
In elk hoofdstuk staat een bereidingswijze van eieren centraal: van koken, bakken, pocheren, roerei maken en in de oven garen tot het maken van een volmaakte omelet, crêpe, soufflé, meringue of custardvla. Klassieke recepten als sauce hollandaise, eieren benedict en citroensoufflé kregen een moderne draai, waarbij Michels originele recepten kunnen bogen op moderne combinaties of een lichtere, simpelere bereiding. De schitterende foto’s en de heldere receptuur maken Het ei een boek om elke dag van te genieten.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
08 januari 2008
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059561625

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic