Ei van Fabergé

0

Deel 21 in de reeks Eigentijdse poëzie
Willem van Zadelhoff maakte in 2008 zijn poëziedebuut met de bundel Tijd en landen, waarvoor hij de Herman de Coninckprijs ontving. Nu verschijnt Het ei van Fabergé bij Voetnoot, een verzameling gedichten over wat er is en wat er was, over onthouden en vergeten, over beelden en herinneringen. Ze ademen de sfeer van een grofkorrelige foto, net scherp genoeg om te zien wat erop staat en vaag genoeg om de verbeelding haar eigen gang te laten gaan. Taferelen die je je herinnert, zonder dat je ze hebt meegemaakt.
Over de titel van zijn nieuwe gedichtenbundel, Het ei van Fabergé: tussen 1885 en 1917 maakte de Russische goudsmid Fabergé vrijwel jaarlijks een uitbundig versierd paasei voor de tsaren. Zo’n ei is een symbool van pracht en praal, vervlogen tijden en – schoonheid, hoewel de dichter ze eigenlijk ontzettend lelijk vindt, maar tegelijk ook fascinerend. Vervlogen tijden spelen een belangrijke rol in Willem van Zadelhoffs poëzie, waarin hij vaak inspeelt op het onberekenbare geheugen, herinneren en vergeten.
De gedichten van Willem van Zadelhoff zijn tegelijk concreet en ongrijpbaar. Zo fascinerend en tegelijk onbereikbaar als een ei van Fabergé.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
04 september 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Voetnoot
ISBN
9789491738159

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic