Eileen

16

Ierland, 1828. Na de dood van haar moeder voelt de pachtersdochter Eileen MacGowan zich verantwoordelijk voor het gezin, vooral voor haar gehandicapte zusje Maggie. In het kleine huisje in de groene vallei wordt niet meer over de onverwachte dood van moeder gesproken, maar de schaduw van schuld en de onuitgesproken verwijten zijn voortdurend aanwezig. De achttienjarige Eileen verlangt er daarom steeds meer naar een eigen leven op te bouwen.

Mag Eileen kiezen voor de rijke Phillip Harrison, als Engelsman een natuurlijke vijand van alle Ieren, of verloochent ze daarmee haar volk, haar land en haar geloof?

Een coming of age-roman vol spanning en romantiek over de gevolgen van één noodlottige gebeurtenis.

Eileen is, na Kate en Rose, het derde deel in de Ierlandreeks van Ineke Kraijo.

Ineke Kraijo (1974) is jurist. Eerder schreef ze twee spannende jeugdboeken en twee prentenboeken. Rose is, na Kate, haar tweede historische roman.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
336
Laatste editie
02 april 2015
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023994831 , 9789023996651
Bestel dit boek vanaf  €17,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Prachtig boek!

door: Mieke Piersma 2 reacties 1 like
Dit is het derde prachtige boek wat ik gelezen heb van deze schrijfster. Bijzonder om te lezen hoe de leefstijl was in Ierland in de 18e eeuw! Een maal aan dit boek begonnen, kan je eigenlijk niet meer stoppen. Ik heb me mee laten nemen naar het kleine dorpje, waar het verhaal zich afspeelt, en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic