Einsteins grootste fout

0

Berlijn 1915. Midden in de oorlogstijd ontwikkelt Albert Einstein een magnifieke zwaartekrachttheorie, waarin hij beweert dat het universum uitzet. Maar collega-astronomen weten Einstein ervan te overtuigen dat hij het bij het verkeerde eind heeft en Einstein past zijn theorie aan.

Een paar jaar later laten nieuwe observaties zien dat Einstein al die tijd gelijk had. Vanaf dat moment ontwikkelt hij een koppig wantrouwen tegenover zijn collega's en een desinteresse in hun werk; het veld van kwantummechanica profiteert niet langer van zijn geniale geest. Het zou Einsteins grootste misrekening zijn: terwijl Einsteins ster in societykringen stijgt, beginnen collega-wetenschappers hem steeds minder serieus te nemen.

Met Einsteins grootste fout schreef David Bodanis niet alleen een zeer toegankelijke intellectuele biografie, hij geeft ook aan de hand van Einsteins meeslepende persoonlijke verhaal bovendien een fantastische wetenschappelijke uiteenzetting van de onderliggende structuur van het heelal.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
einsteins-grootste-fout-david-bodanis
Genre
Onderwijs & Wetenschap
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
15 september 2016
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
ISBN
9789026334306
Bestel dit boek vanaf  €24,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic