Elementen der Kabbala

0

Eliphas Levi
Elementen der Kabbala
Omvang: 176 blz.
Formaat: 14 x 21,5 cm
Bindwijze: Paperback
Prijs: 13,50
ISBN: 978 90 6378 549 9
Eliphas Levi (1810-1873) is de grote vernieuwer van het esoterisch denken in de negentiende eeuw geweest. Zonder zijn talloze boeken en grote bekendheid zouden figuren als de theosofe H.P. Blavatsky en de magiër Stanislas de Guaita en begrippen als kabbala, magie, numerologie, spiritualisme, tarot en theosofie nooit zo'n verstrekkende invloed in de wereld hebben kunnen uitoefenen.
Tot op heden geven de werken van Eliphas Levi, die in vele talen werden gepubliceerd, aan honderdduizenden de ervaring en kennis door van eeuwenoud en magisch denken.
Hoewel Eliphas Levi zich al in verschillende studies, zoals bijvoorbeeld in Leer en Ritueel der Hogere Magie, met de kabbala had beziggehouden, gaf hij zijn eerste uitgebreide uitleg over kabbbala in tien lessen aan één van zijn volgelingen. Deze tien lessen zijn later verschenen in boekvorm.
Elementen der Kabbala bestaat uit drie delen: deel I bevat authentieke kabbalistische teksten met een uitleg over de oorsprong van de kabbala en over de overeenkomsten tussen vrijmetselarij en de kabbala, een gelijkenis die in deel III verder wordt uitgewerkt. Deel II behandelt de verbanden tussen de Joodse Geheime Leer, numerologie en de tarot. Aan het eind van deel III zijn de originele tien lessen opgenomen, waarin sterk de nadruk wordt gelegd op de verwantschap tussen wetenschap en geloof.
Levi schreef Elementen der Kabbala in de periode vlak voor zijn dood; een periode waarin hij zijn hoogste geestelijke niveau bereikte. Daarom is juist dit boek één van Eliphas Levi's belangrijkste werken.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
168
Laatste editie
31 oktober 2016
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063785499
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic