Elke dag angst

Elke dag angst

2
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Tussen juni 1944 en maart 1945 lanceerde Duitsland duizenden Vergeltungswaffen op Engeland, Frankrijk en ook op het pas bevrijde België, als wraak voor de geallieerde bombardementen op Duitse steden. De V1, een onbemand vliegtuig vol explosieven dat een typisch snorrend geluid voortbracht, kreeg al snel de bijnaam 'vliegende bom'. De nog dodelijkere V2 was de eerste raket, die zonder enige waarschuwing uit de lucht kwam vallen. De V-bommenterreur kostte het leven aan ongeveer 9000 Belgen. Vooral Antwerpen en Luik werden zwaar getroffen. Minder bekend is dat ook bij de productie van deze wapens in het ondergrondse concentratiekamp Dora honderden Belgische dwangarbeiders het leven lieten.
Dit boek brengt het verhaal over leven met constante angst. Het vertelt over bekende inslagen zoals die op de Antwerpse Cinema Rex, waarbij een V2 in één klap 567 filmtoeschouwers de dood in joeg. Maar ook bijna vergeten drama's komen aan bod.
In zijn beproefde narratieve stijl verweeft historicus Pieter Serrien tientallen getuigenissen tot een beklijvend verhaal. De slachtoffers krijgen een stem, maar ook de geallieerde militairen die de V1's wilden neerhalen, de reddingswerkers, de gevangenen in het kampencomplex Dora en de Duitse daders nemen het woord. Een verrijkende geschiedenis, die toont hoe oorlog altijd leidt tot een vicieuze cirkel van wraak, geweld en de dood van duizenden.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Uitgeverij
Horizon
Laatste editie
21 september 2016
ISBN
9789492159588 , 9789492159595 , 9789492626547
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Nooit vergeten

door: Heidi Elisabeth 2 likes
Ik ben opgegroeid met verhalen over WOII. Mijn vader werd geboren vlak voor de oorlog uitbrak in België. Hoe vaak heb ik het verhaal niet gehoord over 'de vliegende bom'? Mijn vader als klein jongetje ging samen met zijn broer een brood kopen. Terug onderweg naar huis hoorden ze een vliegende bom...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook