Emoties bij jongeren

0

Ontdek de wereld van de ontwikkeling en het functioneren van het geweten. Een peuter schopt vanuit concreet meeleven de dokter die zijn oudere broertje zojuist een prik heeft gegeven, maar een jongere kan empatisch het verdriet van zijn beste vriend invoelen terwijl hij zelf vrolijk is. De kleuter schaamt zich voor wat hij niet kan, maar de puber schaamt zich voor wat hij w?l kan en wil: seks. Het latentiekind voelt zich schuldig omdat het dierenvlees eet, maar de adolescent voelt zich schuldig omdat hij onverdraaglijke fantasie?n heeft. Voortdurend evalueert de jongere zijn zelfgevoel door schaamte en schuld tegen het licht te houden.
Wetenschappelijke kennis over empathie, schaamte en schuld, ervaringen uit de (hulpverlenings)praktijk en voorbeelden uit het dagelijkse leven maken dit boek interessant voor wie met jongeren werkt of daarvoor studeert. De concrete handvatten die het biedt maken het praktisch bruikbaar voor diagnostiek.
Over de auteur(s):
Dr. Frans Schalkwijk is psychotherapeut/psychoanalyticus, opleider bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse en forensisch deskundige over jeugdige verdachten. Hij publiceerde onder meer een inleiding in de psychoanalyse, een handleiding voor diagnostiek en artikelen over narcisme, schaamte en schuld.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
260
Laatste editie
26 november 2011
Uitgeverij
Boom Uitgevers Amsterdam
ISBN
9789461051981
Bestel dit boek vanaf  €36,50 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic