Emoties, wat moet ik ermee?

2

Wanneer je emoties accepteert, kunnen ze betekenis geven aan je leven. Hierdoor ben je enerzijds in staat verlies, tegenslag en teleurstellingen te verwerken en anderzijds ervoor te zorgen dat je vitaal in het leven staat en je je kunt verbinden met mens en dier. Maar emoties kunnen ook verwarring geven, vooral wanneer een emotionele reactie niet past bij de situatie. Daar heb je je rationele brein voor nodig, om te onderzoeken of je interpretatie van een situatie wel klopt en om inzicht te krijgen in de oorsprong van je gevoeligheid. Deze hebben vaak te maken met kwetsuren uit het verleden. Het gaat er niet om emoties te beheersen maar wel te managen zodat je in vrijheid kunt kiezen wanneer en waar je je emoties uit.

- Wil je beter kunnen om gaan met emoties?
- Wil je weten hoe je nu met emoties om gaat?
- Wil je weten waarom emoties belangrijk zijn?
- Wil je weten wat de consequenties zijn als je je emoties onderdrukt?
- Wil je weten waarom je emoties liever vermijdt?

"Emoties, wat moet ik ermee?" is een praktisch boek, waarin je ontzettend veel te weten komt over emoties en hoe je ermee om kunt gaan. Het boek leert je alles over je eigen emoties en die van de mensen om je heen. Daardoor begrijp je allerlei situaties beter, zowel privé als op het werk. Het is helder geschreven zonder vakjargon, voor iedereen leesbaar. Interessant voor mensen voor wie emoties onontgonnen terrein zijn en voor mensen die er al meer ervaring mee hebben. Therapeuten, hulpverleners, artsen en coaches kunnen het boek gebruiken als informatiebron, zowel voor hun cliënten als voor zelfstudie.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
111
Laatste editie
06 augustus 2013
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045315553 , 9789045315423

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,99 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Jezelf en anderen beter begrijpen

door: Marjan van Druenen 1 like
Marja Postema schreef dit boek voor iedereen die het contact met zijn of haar emoties kwijt geraakt is. Ze geeft ons hiermee inzicht in hoe emoties een rol spelen in ons dagelijks leven. In een 6-tal hoofdstukken wordt behoorlijk wat besproken: algemene aspecten, misverstanden (en die zijn er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic