Emotiespel

Emotiespel

4
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0
Een van de verrassingen tijdens de Frankfurter Buchmesse 1999 was de literaire thriller The Mind Game, die binnen mum van tijd wereldwijd verkocht werd. Het koppelt suspense aan emotie, een ijzersterk verhaal aan exotische - Afrikaanse - locaties, en het bedwelmende hoofdpersonage Cara aan Ben.

De eerste keer dat Ben Cara op een Oxford-feestje ontmoet vertelt ze hem dat ze nooit langer dan een week bij een man blijft. Ben verlaat onmiddellijk zijn vriendin...

Ben wordt door zijn mentor gerecruteerd om mee te doen aan een experiment, waarbij via een ingenieus op zijn schedel aangebracht apparaatje Ben´s emoties worden geregistreerd. Hij vliegt met Cara naar een schitterend resort in Kenia - witte stranden, koralen en romantische diners aan zee - op voorwaarde dat hij tijdens deze kosteloze trip notities maakt over zijn sensorische ervaringen.

Al snel slaat het onheil toe. Ben wordt ten onrechte gearresteerd op verdenking van drughandel, en belandt in een troosteloze kerker waar hij als een hond behandelt wordt. Hij weigert echter een bekentenis af te leggen. Pas als het moment van fysiek martelen nabij is, duikt zijn mentor onverwachts op. Het blijkt om een val te gaan, om Ben´s stressbestendigheid te testen.

Maar The Mind Game is nog lang niet afgelopen: zijn mentor blijkt een ordinaire drugshandelaar, en Cara diens minnares én het brein achter de high-tech uitvinding waarvoor Ben als proefkonijn fungeerde...

In The Mind Game wordt een razendknap en vernuftig spel gespeeld, met bedrog en illusie, emotie en ratio, suspense en realiteit. Het markeert de aankomst van een groot nieuw talent in de Engelse literatuur.

Genre
Literatuur & Romans
Oorspronkelijke titel
The mind game
Uitgeverij
Uitgeverij Maarten Muntinga B.V.
Laatste editie
12 februari 2002
ISBN
9789058311573
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Artikelen over Emotiespel

Rare, maar ware thrillers
10 oktober 2015
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

door: Elvira-1041 1 like
Telkens als je denkt het verhaal door te hebben, blijkt dat je er compleet naast zat, je wordt op een meesterlijke wijze meegesleurd met de emoties en gedachtes van de hoofdpersoon, gewoonweg geniaal!

Jammer dat de flaptekst al zoveel van het boek onthult, als je het boek nog niet gelezen hebt,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook