En Rachel huilde

7

Rachel is afkomstig uit Mozambique, maar woont en werkt als hulp in de huishouding in Johannesburg, bij een jong blank echtpaar. Met het geld dat ze verdient kan ze haar dochtertje onderhouden, maar ook haar familie in Mozambique steunen. Als ze naar de ambassade moet om haar visum te laten verlengen, laat ze haar vierjarige dochtertje achter onder de hoede van haar werkgeefster. Dan voltrekt zich een onzeglijk drama. Verscheurd door verdriet moet Rachel uit twee kwaden kiezen: alleen en zonder inkomsten terugkeren naar Mozambique, of blijven werken voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van haar kind.

Een aangrijpend verhaal over schuld en schaamte, verdriet en verbittering, vergeving en verlossing, tegen de achtergrond van het hedendaagse Zuid-Afrika dat nog altijd gebukt gaat onder grote verschillen tussen rijk en arm, en onder de erfenis van de apartheid.

Brett Michael Innes is filmproducer. Behalve de romans 'Kleine Rachel' en 'En Rachel huilde' schreef hij ook de scripts voor de verfilmingen, die binnenkort in Zuid-Afrikaanse bioscopen te zien zullen zijn.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
29 oktober 2015
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023994992 , 9789023978404
Bestel dit boek vanaf  €19,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijLezersrecensies (1)

Prachtig verhaal!

door: Elise 1 like
Dit boek gaat over Rachel uit Mozambiek . In het jaar 2014. Ze is zwanger en kan geen baan vinden als verpleegster om zichzelf en het kindje te onderhouden. Ze gaat werken in Johannesburg, in de huishouding bij de familie Jordaan; man, vrouw en hond. Haar dochtertje Maija wordt daar geboren en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic