En toch werkt het

0

Wat zou er gebeurd zijn als de Hindenburg niet spectaculair in brand gevlogen was en zeppelins de helikopter overbodig hadden gemaakt? Als de elektrische auto geen eeuw in de coulissen had moeten wachten? Als Lodewijk XIV wel een badkuip had gehad? Als de gloeilamp van Edison het had verloren van de duidelijk betere concurrentie?

Dit boek geeft overzicht van een reeks producten die de wereld hadden moeten veranderen, maar waar je toch nooit van gehoord hebt. Zinnige uitvindingen, die perfect in elkaar zaten, maar toch geen commercieel succes werden uit geldgebrek, omwille van een slechte marketing, overheidsbemoeienissen of gewoon uit pech. Ontdek hoe de wereld had kunnen zijn!

En toch werkt het is geen uitlachboek over geflipte uitvindingen, zweverige ideeën en achterhaalde technologie, maar een boeiend en origineel werk over uitvindingen die mislukten tegen alle verwachtingen in. Pieter van Dooren brengt de mislukte dromen van uitvinders voor het voetlicht en legt in woord en beeld uit waarom ze geen succes geworden zijn.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
186
Laatste editie
15 februari 2012
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058268594
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic