En verder geen leed

2

En verder geen leed is het verhaal van een jonge joodse vrouw die op een noodlottige dag in 1943, amper twintig jaar oud, wordt opgepakt tijdens de laatste grote razzia in Amsterdam. Sonja Kiek-Cohen wordt in een legertruck gesmeten en naar Westerbork afgevoerd. Wat volgt is een bizarre tocht via Theresienstadt en Auschwitz naar Birkenau en Birnbäumel, waar uiteindelijk de Russen voor de bevrijding zorgen.
En verder geen leed is ook het verhaal van Liliane Pelzman, die gebukt gaat onder het tweedegeneratiesyndroom, voortdurend probeert het familieleed te compenseren en na lang zwijgen eindelijk met haar moeder in gesprek gaat. Die gesprekken heeft de schrijfster verweven met het relaas van haar moeder – het levert een even levendig als intiem beeld op van twee zeldzaam krachtige vrouwen en hun overwinning op de oorlog.
Liliane Pelzman (1953) is opgegroeid in Nederland, woonde in Engeland en Israël en nu in Californië. Ze is journalist en schreef diverse filmscenario’s.
‘Dochter verwerkt haar moeders oorlogservaringen door een indrukwekkend en persoonlijk verhaal te vertellen in En verder geen leed. Jong en oud zouden En verder geen leed moeten lezen, want het gaat over een actueel gegeven.’ – René Mioch
‘Het boek is niet alleen uiterst geschikt voor mensen die meer over de Holocaust willen leren, maar het is ook uiterst geschikt voor mensen die het Nederland van nu willen begrijpen.’ – Robert Kirsner, University of California
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
172
Laatste editie
29 oktober 2009
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789020419481
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic