Engel van de stad

30

Zomer 2001. In een achterbuurt in Caïro worden de zwaar verminkte lichamen gevonden van een aantal jonge jongens. De beschuldigende vinger wijst al gauw richting de christelijke gemeenschap. Inspecteur Makana, die zijn geboorteland Soedan tien jaar geleden verliet, ziet een godsdienstconflict oplaaien en heeft het sterke voorgevoel dat de geschiedenis zich zal herhalen.

De zoektocht van Makana naar de waarheid leidt hem via de labyrinten van Caïro, het oude Luxor en een verlaten klooster in de woestijn naar een web vol intriges en geweld.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Dogstar rising
Serie
Makana (2)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Kathleen Rutten
Laatste editie
22 mei 2014
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044533026 , 9789044522730
Advertentie

Hebban recensie

Onverwachts en bloedstollend einde

door Hebban Crew op 22-05-2014

Parker Bilal (1960, Londen) is het pseudoniem van de bekroonde Brits-Soedanese schrijver Jamal Mahjoub. In een interview legde hij ooit uit dat de naam "Parker" een eerbetoon is aan zijn grootmoeder die verslaafd was aan misdaadliteratuur, en dat "Bilal" de naam was van zijn grootvader die een Nijlboot bestuurde. Na een aantal pogingen tot het schrijven van thrillers die nooit werden...


Lezersrecensies (2)

ff doorzetten

door: Paul Nijhuis 1 like
Eens wat anders dan een Briste of Scandinavische thriller. Bilal zet goed de sfeer van Egypte neer, de omgangsvormen en gebruiken voelen toch anders aan dan hoe het bij ons westerlingen gaat. Ik vond het eerste stuk van het boek op de een of andere manier wat rommelig, en kon mijn hoofd er moeilijk...

Geeft goede hoop voor intrigerende vervolgdelen

door: Kaj Peters 1 like
Minstens zo broeierig en prettig naargeestig als zijn voorganger. Het tweede deel geeft ook de aanzet tot eindeloos meer mogelijkheden voor spannende avonturen binnen deze ongebruikelijke setting.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic