Engeltjes van horridus

27

Als hoofd van de zedenpolitie in Orange County heeft Terry Naughton in de loop van zijn carrière te maken gehad met de meest afschrikwekkende misdadigers. Zij vallen echter volledig in het niet bij Horridus, een 'griezel' die kinderen ontvoert en verkleedt als engeltjes om ze de volgende dag weer vrij te laten.

De enige bizarre aanwijzing voor Naughton is een stukje slangenhuid dat weggestopt zit in de zoom van het engeltjesgewaad. Horridus heeft zijn slachtoffertjes nog geen fysiek geweld aangedaan, maar alles in Naughton zegt dat het niet bij de verkleedpartijtjes zal blijven.

In een race tegen de klok om de 'waanzinnige' te vinden blijkt echter dat Horridus niet de enige vijand van Naughton is. Weerzinwekkende beschuldigingen dreigen een eind te maken aan zijn carrière en dwingen hem ertoe af te rekenen met gebeurtenissen uit het verleden.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Where Serpents Lie
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
03 november 2000
Uitgeverij
Uitgeverij Maarten Muntinga B.V.
ISBN
9789056950606 , 9789058310651
Advertentie

Hebban recensie

Sneuvelen op de eindstreep

door Jan Van Der Voort op 24-05-2007

De dood van zijn zoontje Matt zo’n twee jaar geleden luidde voor rechercheur Terry Naughton het begin in van een totaal ander leven. Zijn huwelijk met Ardith, moeder van Matt, liep op de klippen en Terry zocht soelaas in tequila. Een half jaar daarvoor was hij overhaast gaan samenwonen met Melinda Vickers, de ex van collega Ishmael Jordan, en hun 9-jarige dochter Penny. Ondertussen probeerde hij...


Lezersrecensies (9)

beste thriller ever.

door: jftollenaar1972 1 like
Deze moet je lezen. Ik begon er om 19.00 ‘s avonds in en ging om 04.00 met knikkende knieën naar boven... Je weet echt niet wat je leest. De meest zieke psychopaat wordt door Parker meesterlijk neergezet. Spannend tot de laatste bladzijde!

Misdaden Tegen Kinderen. Afgekort MTK. Dat is mijn eenheid, binnen de politi

door: hugo van der wildt 1 like
Heel het verhaal draait rond deze persoon, Terry Naughton. Zowel in goede en kwade dagen. De kwade dagen brengen hem dicht bij de afgrond, maar hij blijft vechten. Het is een geweldig boek en ik sluit mij aan bij de voorgaande schrijvers van een recensie. Ik weet niet wat ik nog moet toevoegen. Een...

Schitterend boek.

door: camille jacobs 1 like
Dit was nog eens een leuk boek. Het doet U lezen en verveelt niet.De schrijver weet de spanning erin te houden en onverwacht met iets nieuws uit de hoek te komen. Het stimuleerd zeker een volgend boek van hem te lezen. Kortom een goed geschreven boek dat vlot leest en U doet doorlezen tot de...

door: John F.T.-1073 1 like
Nog nooit heeft een andere thriller dit boek overtroffen althans dat vind ik. Ik begon er 's avonds om 1900 en had het om 0400 uit.... Gevolg dat ik nauwelijks nog naar boven durfde. Een shawl in de gang leek net een slang. Tsja dat heb je als spannende boeken wilt lezen.

door: Marko Holtkamp-891 1 like
Jaja dit is een topper, ik werd gelokt door de Thomas Harris vergelijkingen in zowel bijschrift als flaptekst. Blijkt nog uit te komen ook. Het vervolg is ook erg goed (Vrouwen van de ortega highway). Het boek daarna vond ik iets minder. Maar toch, een van de beste triller auteurs die ik ken!!

0000

door: DarkCloud-2726 1 like
Het is door Paul's recensie hierboven dat ik dit boek ben gaan lezen. Hij had mijn nieuwsgierigheid gewekt. En ik heb er geen seconde spijt van gehad. Dit is een psychologische thriller van de bovenste plank. Heel indrukwekkend ! T. Jefferson Parker heeft er een fan bij.

Vier sterren voor deze kanjer

door: Paul Goeken-3116 1 like
'Dit is wat voor jou, pop,' sprak ik tegen mijn vrouw. Volgens mij ontging haar mijn enigszins cynische ondertoon toen ze het boek aanpakte. Drie dagen later had ze het uit. Voor mijn geliefde een topprestatie, aangezien ze de inhoud ervan tussen de enorme gezinsdrukte tot zich had moeten nemen....

door: Lieven Huygens-4164 1 like
Ik heb eerst Californian Girl gelezen en was daar al danig van onder de indruk.
Dat jullie De engeltjes van Horridus als beste boek van T. Jefferson Parker naar voor schoven was dan ook een extra trigger. Mijn hooggespannen verwachtingen zijn volledig ingelost.
Wat een spanningsboog, stevig...

door: Ellen Smid-3758 1 like
Mijn eerste thriller van T. Jefferson Parker is meteen een voltreffer! Spannend van begin tot eind, hoofdpersonen van vlees en bloed, een verhaal en plot die staan als een huis, een schrijfstijl die mij aanspreekt, het hele boek zit gewoon ijzersterk in elkaar... M`n liefje, wat wil je nog meer?

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic