Engleby

4

Sebastian Faulks bereikte met zijn schitterende romans in Engeland en West-Europa al een miljoenenpubliek, maar tot op heden bleef Vlaanderen daarbij achter. Ten onrechte, zoals Faulks’ nieuwste roman Engleby aantoont.

Mike Engleby is met zijn uitstekende observatievermogen en vlijmscherpe meningen een typische angelsaksische romanfiguur die de lezer niet snel meer vergeet. Niet gehinderd door scrupules of zelfmedelijden werkt Engleby zich omhoog in het Engeland onder Thatcher en vindt hij zijn weg in het landschap van New Labour. Hij lijkt de typische, succesvolle, intelligente Engelsman van de moderne tijd, maar als een van zijn tijdgenoten plotseling verdwijnt, begint de lezer van dit meesterwerk zich ongemakkelijk af te vragen of Engleby wel de waarheid vertelt.
Engleby is een klaagzang voor een Engelse generatie en het land dat deze ten onder liet gaan. Ook is het een meditatie over de grenzen van de wetenschap en de vloek van het menselijk geweten. Onder het verontrustende oppervlak van Engleby’s haarscherpe observaties bevindt zich een indringend geheim van grote duisterheid.

Engleby is een grootse, Britse roman, voor de vele liefhebbers van Brideshead Revisited van Evelyn Waugh, Zaterdag van Ian McEwan en The End of the Afffair van Graham Greene.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Pim Lukkenaer
Laatste editie
27 september 2007
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044612905 , 9789044610321

Lezersrecensies (1)

Recensie Engleby

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen. De hoofdfiguur Michael Engleby is een jongeman uit Reading. Hij vertelt over zijn leven van jochie dat mishandeld(?) wordt door zijn vader, via kostschool (na dood van zijn vader) waar hij ook met fysiek en psychisch geweld...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic