Er zijn grenzen

0

Jeroen Akkermans, correspondent voor RTL Nieuws, doet al twintig jaar verslag aan de grenzen van Europa. In zijn boek toetst hij het spanningsveld tussen de theorie en de praktijk van Europa aan de hand van gesprekken met mensen die hij onderweg heeft ontmoet. Het zijn verhalen tussen de talloze EU-regels door. Hij gaat overal op af: de disco's tijdens NAVO-bombardementen in Belgrado, de bejaarden in een Duitse gevangenis, de vuilnisbak waarin Slowaakse EU-burgers leven, de Pools-Duitse grenspost vlak voor de opheffing.

Dé Europeaan bestaat niet: Europa door de ogen van correspondent Jeroen Akkermans

Akkermans heeft verschillende correspondentenposten bemand en heeft vanuit uiteenlopende invalshoeken verslag gedaan van het functioneren van de Europese Unie. De euforie en de lethargie, de bewondering en de afkeer ten aanzien van de Unie wisselen elkaar in dit boek in hoog tempo af. Op subtiele wijze krijgt de lezer in Er zijn grenzen een beeld van de kracht en de onmacht van Europa, waarbij de correspondent met de nodige zelfspot ook zijn eigen grenzen durft te duiden.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
01 januari 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804223

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic