Esau

7

Tijdens de beklimming van een van de hoogste bergtoppen van Nepal, wordt de wereldberoemde alpinist Jack Furness door een lawine meegesleurd en komt in een spelonk terecht. Diep in de grot vindt hij een vreemde apenschedel, in bijna ongeschonden staat.

Thuisgekomen geeft hij die aan zijn vroegere vriendin, dr. Stella Swift, paleantropoloog aan de universiteit van Berkeley. Zij ontdekt dat de schedel geen miljoenen jaren oud is, maar van recente datum, en dat geeft te denken.

Samen organiseren Swift en Furness een expeditie naar de Himalaya om meer fossielen te zoeken en misschien zelfs wel een levend exemplaar van deze onbekende aapmens op te sporen. Dat gaat niet zonder problemen: er dreigt een atoomoorlog uit te breken, wat de expeditieleden maar beperkt de tijd geeft hun taak te volbrengen.

Een zo mogelijk nog groter probleem is dat een van de expeditieleden in opdracht werkt van de CIA. Staat zijn - of haar? - geheime missie niet haaks op het doel van de expeditie?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Esau
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
26 september 1997
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789041780263 , 9789029053631

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic