Europa in sepia

1

In Europa in sepia dwaalt Dubravka Ugresic van Midden-Amerika tot Zuccotti Park, van de Ierse Aran Islands tot Jeruzalems Mea Shearim, van de droeve Nederlandse huizen tot de rellen in Zuid-Londen, en ondertussen stipt ze kwesties aan: van de lusteloosheid in Centraal-Europa tot de verveling in de Lage Landen. Ugresic houdt een vinger aan de pols van een uitgeput geraakt Europa.

In deze nieuwe bundel bespreekt Ugresic een heel scala aan verschillende onderwerpen, van seks en nationale identiteit in haar moederland Kroatië, tot de populariteit van het hebben van een aquarium door jongemannen en het marginaliseren van minder aantrekkelijke mensen. Europa in sepia is een strak gecomponeerde essaybundel waarin nostalgie de rode draad is.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
312
Laatste editie
19 mei 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038800417 , 9789038800424

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 13,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 13,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Vederlichte essays over de zwaarte van de wereld

door: Nico van der Sijde 1 like
ik hou nogal van de romans, verhalen en essays van Dubravka Ugresic. Haar voorlaatste essaybundel had ik weliswaar overgeslagen omdat ik vreesde dat ze zich ging herhalen, maar haar nieuwe bundel las ik dan wel weer. En met veel plezier. De essays in "Europa in sepia" gaan -zoals steeds bij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic