Europa in woelig water

Europa in woelig water

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
De Europese Unie is machtig geworden. We reizen zonder grenscontroles, betalen met de euro en op allerlei vlakken hebben Europese regels een impact op ons leven.

Maar er zijn ook domeinen waarop de Unie schijnbaar machteloos is. Tijdens de eurocrisis leek het einde van de muntunie nabij. Het blijft lastig om met één stem te spreken als er wat gebeurt in de wereld. Bij belastingontwijking op grote schaal, de terreurdreiging, het vluchtelingenvraagstuk... schiet de Unie amper uit de startblokken.

Lidstaten kunnen de uitdagingen niet alleen de baas, maar komen moeilijk tot een gezamenlijke aanpak. Europa ploetert van crisis naar crisis. Elegant is dat niet, effectief wellicht evenmin. Toch
valt de Unie niet uit elkaar.

Rob Heirbaut en Hendrik Vos bekijken hoe Europa met noodsituaties omgaat en hoe de leiders zich van top naar top slepen. Het stokt en het rommelt en het hapert, maar de integratie valt niet stil. Wat is de lijm die de lidstaten aan de onderhandelingstafel houdt? Waar gaat dit naartoe? En hoe zit het met de Britten, die voor brexit kozen en de Unie verlaten?

Dit boek biedt een verrassende blik in de Europese keuken, waar het er levendiger en spannender aan toegaat dan ooit voorheen.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
WPG Uitgevers Belgie NV
Laatste editie
29 april 2019
ISBN
9789059089624
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker
Advertentie