Europa Jaarboek 2014

0

Het Europa Jaarboek 2014 is één grote ontdekkingsreis. Tot in alle uithoeken is gezocht naar de schoonheid van ons continent, de culturele rijkdom en bijzondere geschiedenissen. Europa? Daar is een wereld van verhalen over te vertellen.
Naast een unieke verzameling van teksten en beelden uit heel Europa geven prominenten in interviews hún kijk op het continent. Van het hart van het maatschappelijk debat waar historicus-filosoof Luuk van Middelaar bivakkeert. Tot buiten de dampkring, waar voor André Kuipers onderlinge verschillen gereduceerd worden tot onbeduidende details.
Meer dan 75 schrijvers, denkers, wetenschappers, kunstenaars, fotografen en illustratoren leveren een bijdrage aan dit Jaarboek. Ook zetten correspondenten bijzondere plekken in de spotlights. Het geheel is gebundeld en 300 pagina's dik en is bij uitstek een boek om lang plezier van te hebben.
Dat het Europa Jaarboek nú verschijnt, is meer dan ooit politiek relevant, merkt cultuurhistoricus en columnist Thomas von der Dunk op. Dit Jaarboek is daarom ook juist voor élke Europeaan, van erkend ambassadeur tot euroscepticus.
Het Europa Jaarboek wordt een jaarlijks terugkerend fenomeen. Het Europa Jaarboek is voor mensen die nadrukkelijk geloven in de bijzondere identiteit en geschiedenis van ons continent. Niet kritiekloos, maar welwillend kritisch. Geïnteresseerd in wat Europa voor ons heden en onze toekomst kan betekenen.
Karsten Pos - samensteller van het Jaarboek - is in het dagelijkse leven communicatiemedewerker bij Jeugdzorg Nederland. Na zijn opleiding Nederlands en maatschappijleer op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden was hij onder meer eindredacteur van het vaktijdschrift Zorg + Welzijn.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
01 november 2013
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789491141119

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic