Europacuphelden van Seedorf tot Messi & Ronaldo

1

6 juni 2015. In het Olympiastadion van Berlijn legt het Barcelona van Messi meesterlijke patronen op de grasmat terwijl miljoenen televisietoeschouwers wereldwijd met bewondering toekijken. De finale van de Champions League is de belangrijkste voetbalwedstrijd van het jaar. Dat was het ook al op 12 juni 1956, toen heette het nog de Europacup der Landskampioenen. In het kolkende Parijse Parc des Princes liet Alfredo di Stefano namens Real Madrid de eerste 'Beker met de Grote Oren' triomfantelijk in het avondlicht schitteren. De Europacup was geboren. Een tijdperk van passie, magie, corruptie en tragedie trad in.

De auteur legt verbanden tussen legendarische topclubs, hun historische wortels en de sociaal-culturele tradities van hun steden. Hij analyseert de winnaars zowel op als buiten het veld en portretteert de helden van de voorbije zes decennia. De onvergetelijke Europese voetbalavonden worden in dit boek gekaderd en geduid.
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
27 augustus 2015
Uitgeverij
Uitgeverij de Buitenspelers
ISBN
9789067971164 , 9789067973038

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic