Ex

30

'U hoeft alleen maar te zeggen of dit hem is,' zei deman in dewitte jas, en hij tilde het laken op dat over de bult heen lag.
Ik keek naar de metalen werkbank. 
'Neem er de tijd voor,' zei deman,maar dat deed ik al. Ik onderdrukte mijn tranen en keek lang en goed. Ik bewoog mijn hoofd van links naar rechts, naar voren en naar achteren, en zei: 'Ja, dat is Ahmed.' 

Als Catriona Marsden tijdens de identificatie van haar vermoorde ex-vriend in het mortuarium de slappe lach krijgt, wordt ze ingerekend en belandt ze in de gevangenis.Hij blijkt niet de enige ex van Catriona te zijn die vermoord is. Haar fascinerende levensloop blijft niet onopgemerkt en er wordt zelfs een biografie over Catriona geschreven. Als ze het manuscript te lezen krijgt beseft ze dat haar woorden zijn verdraaid en dat ze zelf de zaak tot op de bodem zal moeten uitzoeken wil ze ooit nog vrijkomen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Bloody Women
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Inge de Heer
Laatste editie
11 mei 2011
Uitgeverij
Anthos
ISBN
9789041418234 , 9789041416254 , 9789041418333
Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijHebban recensie

    Sander Verheijen Hebban Crew

Een goede middenklasser in het thrillerlandschap

door Sander Verheijen op 12-01-2011

goed geschreven met een aardige plot. ,Ex is het vierde boek van Helen FitzGerald dat in Nederlandse vertaling verscheen. Wat opvalt wanneer je de recensies van haar voorgaande boeken leest, is dat ze bijna allemaal geclassificeerd worden als pure vrouwenthrillers. Ex bedient wat dat betreft een veel bredere doelgroep.
In Ex lezen we het bizarre verhaal van de Schotse Cat(riona) Marsden. Ze is...


Lezersrecensies (3)

door: Justien Dieltjens 1 like

Ex, deze titel sprak mij enkele weken geleden aan toen ik een boek moest uitkiezen voor onze eerste literatuuropdracht van dit schooljaar. Toen ik de achterkant van het boek nader bekeek, was ik overtuigd. ‘Een echte thriller voor mij’ dacht ik bij mezelf.

Beschrijving
‘Vanaf nu ben ik...


Recensie Ex

door: Sanne de Bresser 1 like
Dit is echt met stip het slechtste boek wat ik dit jaar gelezen heb. Eerdere boeken van Helen FitzGerald konden mij wel bekoren; zwarte humor/ thriller-chicklit, heerlijk. Deze is echter totaal ongeloofwaardig en een verspilling van mijn tijd. Ik ben blij dat ik er geen geld aan uitgegeven heb!

Recensie Ex

door: Anita Poot-Knulst 1 like
Lekker tussendoor boek van Helen weer. Ik heb al haar andere boeken ook gelezen dus ik weet wat ik kan verwachten. Het is allemaal net een beetje té en bizar. Toch weer genoten en het einde was onverwacht behoorlijk spannend.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic