F*ck the system. Everything starts right here, right now

4

Everything starts right here, right now

Londen, de nabije toekomst

Na een wereldwijde oliecrisis staan twee bevolkingsgroepen lijnrecht tegenover elkaar. Ben je een Citizen? Dan hou je je netjes aan de regels, toon je je pasje wanneer dat gevraagd wordt, werk je zeventig uren per week en breng je je vrije tijd door in een virtuele wereld. Ben je een Outsider? Dan heb je geen cent, woon je in een sloppenwijk, ren je over de daken en laat je je door niemand de wet voorschrijven.
Het veilige leventje van Hunter, een jonge Citizen, komt op zijn kop te staan wanneer hij toevallig getuige is van een brutale moord. In de nasleep van die gebeurtenis stopt het Outsidermeisje Uma hem een geheimzinnig pakketje toe. Het pakketje blijkt codeersleutels te bevatten die voor de Outsiders van levensbelang zijn. Voor hij het weet, zit de militaire politie hem op de hielen en kan hij niemand meer vertrouwen. In een hectische tocht door Londen volgen Hunter en Uma de aanwijzingen die hen naar de Sleutelbewaarder moeten leiden.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Momentum
Genre
Young Adult
Vertaald door
Lies Lavrijsen
Laatste editie
21 juni 2012
Uitgeverij
Manteau Jeugd
ISBN
9789022327418

Hebban recensie

F*ck the system is spannend en gedetailleerd geschreven

door Christina Eecen op 14-08-2012

met originele aspecten. ,De verwachtingen waren hooggespannen voor het nieuwe boek F*ck the system van Saci Lloyd, bekend van haar succesvolle reeks Dagboek van een klotejaar. Alle boeken van Saci Lloyd gaan over problemen en rampen die de wereld ooit te wachten kunnen staan, zoals een oliecrisis, een financiële crisis, en klimaatveranderingen. In het buitenland is F*ck the system al op weg...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic