Feedback is een cadeautje

,

4

Artikelen 2
Eigenlijk is het leven één grote feedbacksessie: dagelijks krijgen we advies en kritiek van vrienden, familie, collega's, klanten, leidinggevenden en zelfs van huisdieren. En ook al weten we dat feedback zeer waardevol kan zijn, vaak negeren we het of herkennen het überhaupt niet.
Feedback is een cadeautje is het eerste boek dat focust op succesvol feedback ontvangen. Hoe komt het dat we kritiek kunnen ervaren als een aanval op onze identiteit? Waarom vinden we zo snel dat de ander 'geen recht van spreken' heeft? Hoeveel nuttige inzichten laten we liggen omdat 'het nu niet het juiste moment is'?

Goed feedback kunnen ontvangen heeft allerlei voordelen: je relaties worden er sterker door, je zelfvertrouwen groeit en mensen vinden het prettiger om met je samen te werken. Op humorvolle wijze en met vele praktijkvoorbeelden laten Douglas Stone en Sheila Heen zien hoe iedereen
zich kan trainen in het herkennen en verwerken van feedback. Want of je nu in een grote of kleine organisatie werkt, binnen een team opereert, een relatie of een gezin hebt: feedback is en blijft een cadeautje.

Douglas Stone en Sheila Heen braken internationaal door met hun bestseller Difficult Conversations. Beiden zijn Harvard-wetenschappers die al vijftien jaar grote corporaties, non-profitorganisaties en gezinnen begeleiden. Ze maken gebruik van de nieuwste inzichten uit de hersenwetenschap en psychologie.
Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Gezondheid & Psychologie
Vertaald door
Willem van Paassen
Laatste editie
26 november 2014
Uitgeverij
Maven Publishing
ISBN
9789491845369 , 9789491845437


Artikelen over Feedback is een cadeautje

Winnaars van de Maventitels
06 januari 2015 1 reactie
We geven Maven-titels weg
20 december 2014 2 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 14,50
Bestel het ebook bij Blz. voor 14,50
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Feedback ontvangen is een complexe kunst

door Cecile Bol op 06-01-2015

Het is toch wat, eerst moeten we met behulp van vele boeken en workshops leren hoe we feedback moeten geven en nu ineens ook nog hoe we feedback moeten ontvangen. Douglas Stone en Sheila Heen laten met Feedback is een cadeautje zien hoe het hele leven één grote feedbacksessie is en dat je er maar beter het beste van kunt maken. Typisch Amerikaans lang uitgesponnen; desondanks zeer leerzaam en...


Lezersrecensies (1)

Alles wat je wilt weten over feedback.

door: Anna 1 like
Aan de hand van de titel weten we al waar dit boek over gaat: het geven maar vooral ook het ontvangen van feedback, in verschillende situaties en in verschillende soorten relaties. Feedback geven en krijgen is niet gemakkelijk, te snel geven we of ontvangen we de feedback op de verkeerde manier...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic