Feestelijke COSTA DEL SOL

Feestelijke COSTA DEL SOL

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
De Costa del Sol is de kuststreek van de provincie Málaga. Zoals overal in Andalucía worden ook hier diverse feesten gevierd, waarvan sommige zijn opgenomen in de catalogus van Internationaal, Provinciaal en Gewestelijk Toeristisch Belangrijke Feesten.
In dit boek vinden we een beschrijving van de dorpen en steden van de Costa del Sol met niet alleen een korte vermelding van de belangrijkste monumenten, maar met de nadruk op de feesten die hier worden gevierd. Daarnaast wordt er ruim aandacht gschonken aan achtergronden en ontstaan van deze feesten.
Enkele feesten zijn typisch voor de streek en worden bijna nergens anders in Spanje nog zo uitgebreid en intens gevierd, zoals de Candelaria (Maria Lichtmis) of Corpus Christi (Sacramentsdag), terwijl ook het feest van de Meikruisen in bijna ieder dorp en iedere stad een belangrijke plaats inneemt.
Natuurlijk mag in deze Andaloesische provincie de flamenco niet ontbreken terwijl de voor de provincie Málaga typische verdiales ook hun festivals kennen, uitgevoerd door de kleurrijk uitgedoste pandas.
Het boek is verlucht met talrijke foto's.
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
124
Laatste editie
30 januari 2019
ISBN
9789402186949
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,50
E-book prijsvergelijker
Advertentie