Feininger voorbij

5

Spots 1
Jan Brokken Feininger voorbij
Verrukkelijke novelle over de confrontatie tussen Oost en West

Twee tegenpolen: Zane komt uit de Nieuwe Wereld (Phoenix, Arizona), Ute uit de Oude (Oost-Duitsland, Oost-Berlijn). Zane kijkt vol wrok op zijn jeugd terug, Ute met nostalgie. Zane is schilder, Ute fotograaf. Ze treffen elkaar op een kasteel in Brandenburg. Beiden zullen een bijdrage leveren aan de overzichtstentoonstelling van Lyonel Feininger (1871-1956) in Berlijn, beiden vragen zich af hoe ze de Duits-Amerikaanse futurist voorbij kunnen streven. In hun werk? In hun onverzoenlijke levenshouding? Of in een liefde die alle grenzen overschrijdt? De schrijver is der Dritte im Bunde. Met duivels plezier brengt hij Zane en Ute samen. Hij tolkt, luistert, kijkt toe en stuurt tot hij de greep op de gebeurtenissen verliest. Dan gaat het verhaal zijn eigen weg en zit hij tegenover een bedrogen echtgenoot. Met Feininger voorbij schreef Jan Brokken een verrukkelijke novelle die zich laat lezen als een parabel op de twintigste eeuw.

paperback met flappen b 15,00
64 blz. 13,5 x 18 cm
omslagontwerp Marjo Starink
isbn 9789045012001 nur 301
novembe
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
13 maart 2012
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045012001 , 9789020412512


Door lezers

Weaverannie houdt van letters / Gelezen in maart
31 maart 2018 8 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Feininger

door: weaverannie 1 like
Een aantal jonge kunstenaars verblijven in een kasteel in Brandenburg. Zij werken mee aan een tentoonstelling, geïnspireerd door de schilder Feininger. Van hem zal tegelijkertijd een overzichtstentoonstelling gehouden worden. Ute, een 'Ossie', die met weemoed terugdenkt aan de tijd van de DDR en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic