Fenomenale Feminateek gevolgd door Europese koninginnen met kronen van karton

1

De bijbel van de vrouw bestaat. Hij heet de Fenomenale Feminateek en is geschreven door de grootste Nederlandstalige volksschrijver ooit: Louis Paul Boon. 

Jarenlang heeft Boon aan de Fenomenale Feminateek gewerkt. Geen enkel taboe ging hij uit de weg. De geheimen van dit unieke meesterwerk worden onthuld in dit boek. 

Eind jaren vijftig van de vorige eeuw begon Boon knipsels van naakte vrouwen te verzamelen. Boon, seismograaf van een immer voorthollende wereld, wilde het vrouwenlichaam in al zijn verschijningsvormen inventariseren en beschrijven. De Fenomenale Feminateek werd een gigantische onderneming waarmee Boon op eigenzinnige wijze de moderne moraal tegen het licht hield.

Bij het overlijden van de schrijver in 1979 waren twee belangrijke delen nagenoeg afgewerkt: ‘De fenomenale feminateek’ en ‘Europese koninginnen met kronen van karton’. Ze zijn samengebracht in deze volkseditie, samen met de volledige catalogus van de feminateek.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
15 mei 2008
Uitgeverij
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789085421610
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic