Ferguut

4

Voor het eerst zal de dertiende-eeuwse Arthurroman Ferguut, waarvan slechts één handschrift volledig bewaard is gebleven, helemaal geïllustreerd worden en als prentenboek verschijnen. Illustrator en initiator van dit project is John Rabou. Zijn droom is om niet alleen de enige illustratie uit het handschrift (de beginletter D) in zijn volle glorie te herstellen, maar om de hele tekst van passende, kleurrijke illustraties te voorzien, zodat ook kinderen er plezier aan kunnen beleven.

Natuurlijk wordt ook de tekst aangepast aan de doelgroep. Ingrid Biesheuvel kreeg vorig jaar de Gerrit Komrij-prijs omdat ze oudere literatuur toegankelijk weet te maken voor een breed publiek en is daarmee de aangewezen schrijver voor het prentenboek Ferguut. Het voorwoord wordt geschreven door professor Frits van Oostrom, universiteitshoogleraar in Utrecht, die o.a. de AKO-literatuurprijs ontving voor Maerlants wereld.

Crowdfunding voor dit project via ferguut.blogspot.com

Verschenen in
Aantal pagina’s
88
Laatste editie
12 november 2014
Uitgeverij
De Vier Windstreken
ISBN
9789051163346
Advertentie

Hebban recensie

    Marjoke Eikelenboom Genreclub

Een spannend middeleeuws verhaal in een modern jasje

door Marjoke Eikelenboom op 22-12-2014

Voor wie houdt van romatische ridderverhalen over koning Arthur en de ridders van de ronde tafel is Ferguut: de ridder met het witte schild een echte must. Alles zit er in: van een boerenjongen die zich opwerkt dankzij moed, kracht, wilskracht en doorzettingsvermogen tot een echte ridder. Maar ook de zoektocht naar zijn geliefde, die hij in zijn onwetendheid eerst heeft achtergelaten in het...


Lezersrecensies (1)

Dappere ridder van de Ronde Tafel

door: biebmiepje Judith 1 like
De hofstoet van koning Artur komt langs een rijke herenboer. Zijn oudste zoon Ferguut is zo onder de indruk dat hij ook ridder van de Ronde Tafel wil worden. Hij trekt de oude wapenuitrusting van zijn vader aan, krijgt een sterke en snelle hengst mee en reist het gevolg achterna. Hij wordt door...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic