Fethullah Gülen & De Vrijwilligersbeweging

0

Deze bundel behandelt de transnationale Gülenbeweging, oftewel Vrijwilligersbeweging, zoals de Turkse islamgeleerde en inspiratiebron Fethullah Gülen deze zelf betitelt. De beweging staat wereldwijd in de belangstelling, en Gülen wordt vaak genoemd als vooraanstaande intellectueel. Bovendien zijn er in de laatste jaren tal van academische congressen aan zijn ideeën gewijd. Tegelijkertijd wordt de beweging echter in Turkije en daarbuiten ook met argusogen gevolgd.
In dit boek belichten diverse deskundigen een aantal dimensies van de beweging, met name op het gebied van dialoog en educatie. Het bevat een reeks analyses van Gülens gedachtegoed en de praktijk van de beweging, in de context van sociale cohesie wereldwijd en in Nederland in het bijzonder. Ook wordt aandacht besteed aan Gülens visie op maatschappelijke en religieuze thema's in het licht van de moderne tijd. Deze bundel behandelt een hoogst actueel onderwerp, waarover in Nederland en België nog maar weinig bekend is.
Met bijdragen van
Prof.dr. Thomas Michel
Prof.dr. Douglas Pratt
Prof.dr. Greg Barton
Prof.dr. Paul Weller
Dr. Pim Valkenberg
Dr. Gürkan Çelik
Drs. Tineke Peppinck
Drs. Kate Kirk
Drs. Iris Creemers
Drs. Yusuf Alan
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
01 april 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Damon B.V.
ISBN
9789055739837
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic