Fiets je ook terug?

1

Fiets je ook terug?

Waarom fietst een vitale vijftiger met een overvolle agenda bijna 1500 kilometer van Eindhoven naar de Middellandse Zee? Wat doet die fietstocht met hem en zijn dapper meepeddelende vrouw? Weten ze waaraan ze beginnen en hoe het zal aflopen?
Schrijverscoach Tineke Bloemen zegt over het boek: “Gerard Spekken wilde een semifictief reisverhaal schrijven met de elementen van een gids. Geen kinderachtige ambitie. Het resultaat is authentiek, sympathiek en getuigt van enthousiasme. Soms ontroert het, een andere keer heeft het humor of is het op een andere manier boeiend. Je krijgt zin om zelf door Frankrijk te gaan fietsen. Fietsen heeft in het boek bijna iets heroïsch. Je wordt er mooi, wijs, fit stoer en trots van. Chapeau!”
-Overal waar je liep, heerste serene rust. Het enige geluid was het geknisper van de steentjes onder mijn wielerschoenen (pag. 68).
-Nog tien meter, nog vijf, nog drie, nog twee, nog een. Ik was er! (pag. 108).
-Desondanks misten we ook wel de kleine alimentations en épiceries met kromme vrouwtjes op leeftijd die er zelf geteelde sla, plaatselijk gebottelde wijn of regionale kazen verkochten. Dat soort kleinschaligheid was verdwenen (pag. 176).
-We haalden ze alleen maar in. Geen enkele keer werden we zelf ingehaald. Niet op de rechte stukken. Ook niet in een afdaling. En zelfs niet in een klim. (pag. 180).
-Karin hield zich dapper, maar desondanks zag ik haar een echte traan wegpinken. Ze moest wel volledig afgepeigerd zijn. (pag. 189).

Gerard Spekken (1952)
Was jarenlang directeur van een uitgeverij. Door te schrijven over zijn passie – fietsen in Frankrijk – en het boek zelf uit te geven vond hij antwoorden op vragen waar hij al jaren beroepsmatig mee rondliep.
Het boek is een pakkende neerslag van wat hij zelf tijdens zijn eigen tochten voelde en meemaakte. Daarom is het boek onmisbaar voor iedereen die deze tocht wil maken.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
01 april 2008
Uitgeverij
UTF
ISBN
9789081298216
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic