Finland

,

0

Natuurlijk is Finland bekend om de duizenden meren, bossen, middernachtzon, lange, lichte dagen in de zomer en het noorderlicht in de winter, sneeuwrijke skioorden en alternatieve elfstedentochten, de saunacultuur en de combinatie van moderne architectuur en oude historische gebouwen.

Dit alles ontbreekt dan ook niet in deze reisgids, maar de auteurs hebben vooral oog voor de nuances. Door hun contacten beschikken zij over interessante 'inside information'. Daardoor komen zaken aan de orde als: hoe de Finnen, na hun relatief recente onafhankelijkheid (1917), de oorlog hebben overleefd; hoe de moderne architectuur zich perfect aanpast aan de omringende natuur; hoe een oude fabrieksstad als Tampere ondanks een facelift qua uitstraling verschilt van het bruisende Helsinki; hoe het orthodoxe Oost-Kareli? een totaal andere sfeer ademt dan de Zweedstalige ?land-eilanden.

Wie Finland een beetje leert kennen, zal ontdekken waarom Finnen net als Engelsen zeggen: 'We gaan naar Europa.'
Sfeervolle foto's en duidelijke kaarten en plattegronden illustreren de tekst. Het boek sluit af met uitgebreide praktische informatie en zelfs een beetje Fins.

Finland
Eeva Tuovinen & Erik Kriek
11de geactualiseerde druk
isbn 9789025745752
? 19,95
NUR 512
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
264
Laatste editie
16 juni 2009
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025745752 , 9789025738051
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic