First lady van Georgie (grote letter)

1

November 2003: de Rozenrevolutie in Georgi?. Een moment dat voor het oog van de hele wereld werd vastgelegd en de omwenteling in de Georgische politiek markeerde - op weg naar een democratisch bestel, met Mikhail Saakasjvili als president. Maar het was ook een beslissend moment in het leven van Sandra Roelofs, de vrouw van Saakasjvili: zij zou nu presidentsvrouw van Georgi? worden.
Het leven van Sandra Elisabeth Roelofs lijkt op een sprookje: het ambitieuze meisje uit Terneuzen werd de belangrijkste vrouw van Georgi?. Haar openhartige memoires laten echter zien dat ze al van jongs af aan met toewijding aan haar toekomst bouwt en haar idealen nastreeft.
Sandra Roelofs heeft in de krant prachtig beschreven hoe zij het historische begin van de Georgische Rozenrevolutie heeft beleefd tijdens een bezoek aan haar familie in Nederland met haar zoontje Eduard in november 2003. Het was een moment dat voor het oog van de hele wereld werd vastgelegd en de omwenteling in de Gerogische politiek markeerde ? op weg naar een democratisch bestel, met Mikhail Saakasjvili als president. Maar het was ook een beslissend moment in Sandra Roelofs? persoonlijk leven: zij zou nu presidentsvrouw van Georgi? worden. In De first lady van Georgi? lezen we wanneer Sandra voor het eerst voet zet in Georgi?, hoe zij tijdens een cursus mensenrechten in Straatsbrug haar toekomstige echtgenoot ontmoet en hun leven geleidelijk aan steeds duidelijker in het kader van het ene politieke ideaal komt te staan. Maar ook schrijft Roelofs roerend over haar jeugd in Zeeuws-Vlaanderen, het harde leven in het arme Georgi? en over haar ervaringen in het moederschap.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
498
Laatste editie
26 maart 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Archipel
ISBN
9789063055936
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic