Flinterdun

Flinterdun

0
Rank 6682 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Amir maakt een kusbeweging met zijn lippen naar zijn vrouw en zoon, terwijl de beademingsbuis daar nog tussen zit. Hoeveel angst kan een mens verstouwen, vraag ik me af. Maar aan liefde nooit teveel.

Linda de Roos neemt in Flinterdun de lezer mee naar de plek in het ziekenhuis waar de kwetsbare scheidslijn tussen leven en dood prominent aanwezig is: de afdeling intensive care. In de korte verhalen draait het om het onvoorstelbare, het beangstigende en het schrijnende van wat patiënten en hun naasten daar ervaren. Maar ook schijnt er een licht op de mooie kanten als verbinding, blijdschap en liefde.

Flinterdun is een verzameling ontroerende en waargebeurde verhalen, beschreven met humor, respect en liefde voor de patiënt en het vak als ic-verpleegkundige. Herkenbaar voor een ieder die met het werk op de ic te maken heeft gehad: de patiënt en zijn naasten, artsen en verpleegkundigen. En ook al voel je geen affiniteit met de ic, dan nog zullen de verhalen je raken en jouw blik op het leven verruimen.

‘Het is confronterend én een groot voorrecht om met de pen van Linda mee te mogen vloeien. Deze verhalen zijn zo ontroerend, ontwapenend en recht uit het hart, dat ze me voorlopig niet meer loslaten. Mooi, zó mooi.’ - Lenny Kuhr
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
120
Uitgeverij
Uitgeverij de Roos
Laatste editie
17 mei 2019
ISBN
9789463456111
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie