Floertje, de kat van de molenaar

1

Er zijn nog windmolens te zien in ons landschap. Natuurlijk zijn die er nog! Maar vroeger waren er nog veel en veel meer. Ze waren zelfs heel belangrijk want er werd niet alleen graan mee gemalen of een polder mee drooggelegd. Nee, sommige molens waren zo gemaakt dat er hout mee kon gezaagd worden. Of olie geperst uit graan en nog heel wat meer zaken. De molenaar was dus een belangrijke figuur en iedereen kende hem uiteraard ook.
Floertje, de kat van de molenaar is het verhaal over een familie van molenaars. En over hun molens, niet te vergeten. Over hoe ze leefden, meer dan honderd jaar geleden. Hun lief en leed. Hun vreugde en verdriet. Over hoe de mensen in het algemeen leefden toen. Hoe kinderen soms behandeld en zelfs mishandeld werden... Dat ging er allemaal heel anders aan toe dan dat nu het geval is. We kunnen het ons niet meer voorstellen, zo verwend als we nu zijn.
Verder, hoe komt toch een klein meisje met een vreemde naam helemaal vanuit Ierland hier bij ons in Vlaanderen terecht? En wat komt die kat bij dit alles doen? Wel, om dat te weten te komen zal je het boek moeten lezen.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
08 december 2016
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789463428606
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Puur en met passie geschreven

door: Mieke Wijnants 1 like
Het boek is in het Vlaams geschreven. Dit geeft nauwelijks problemen voor Nederlandse kinderen. Er wordt voldoende uitleg gegeven. Meara, is getrouwd met Denis een windmolenaar. Op een dag, als Meara de deur opendoet om de kippen eten te geven, ziet ze tot haar grote verrassing een katje...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic