Flora en de fantastische eekhoorn

5

Artikelen 1 Lijsten 1
Aangrijpende én hilarische parel van meesterverteller Kate DiCamillo
De avonturen van een meisje en haar eekhoorn, in een bijzondere vorm gegoten: een boek met stukjes stripverhaal. Flora, een meisje van 10, doet niets liever dan verhalen over superhelden lezen. Haar moeder, een schrijfster van stationsromannetjes, kijkt nauwelijks naar haar om. Op een dag ontmoet Flora een eekhoorn die veel meer dan een gewone eekhoorn blijkt te zijn. Hij kan vliegen en schrijft poëzie. Flora heeft een superheld gevonden, en meer dan dat: een vriend. Eindelijk gaat haar leven lijken op de verhalen waar ze altijd over heeft gelezen.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
248
Laatste editie
03 maart 2015
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789401423700


Artikelen over Flora en de fantastische eekhoorn

Een eekhoorn als superheld
20 april 2015 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Een cynicus staat nergens van te kijken...

door Con op 05-05-2015

En dat is maar goed ook. Anders had het verhaal over Flora Belle Bukman, die het opneemt voor een eekhoorn, heel anders gelopen.  

Als Flora op een dag op haar kamer zit te lezen, hoort ze buiten een hard geluid. Door het raam ziet ze dat de poëzie-minnende buurvrouw Toetje door de tuin wordt getrokken door een heel krachtige stofzuiger, merk Odysseus. Op zichzelf al een bijzonderheid. Maar als...


Lezersrecensies (1)

Flora's superheld

1 like
De omslag van het boek:Flora en de fantastische eekhoorn, maakte mij nieuwsgierig. Ik werd aangetrokken door de speelse letters, de kleuren op de kaft, de titel en de eekhoorn. Dit is de eerste keer dat ik een boek van Kate DiCamillo heb gelezen. En nadat ik haar gegoogled had was mijn verwachting...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic