Food body mind

7

Artikelen 2 Lijsten 1 Spots 2

Met het boek FOOD BODY MIND maak je een eigen plan voor een gezond en lekker leven. De kern is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar hoe je langer gezond leeft. De prettige bijwerking is dat je direct energieker, slanker en mentaal sterker wordt. FOOD BODY MIND helpt vrouwen en mannen van rond de 40 en ouder bij de transitie van de ik wil meer fase naar de ik wil beter fase. Want rond je veertigste krijg je ineens dat besef: 'Dit is het, het moet nu gebeuren. Ik ben in de bloei van mijn leven.' Je beseft dat je maar één leven en één lichaam hebt. Een groeiend bewustzijn maakt zich van je meester en ineens zie je het: weg met de carrière, weg met het huis (nou ja...de hypotheek in ieder geval), al die spullen, al die zorgen, het ongezonde lijf, vermoeidheid van al het werken, murw van het restaurantenvoer en de wijn, krom van het zitten voor een scherm, weg met die volle kliko's, weg met al dat plastic in mijn huis, in de zee en in mijn vis. Maar hoe doe je dat? In FOOD BODY MIND vind je praktische aanwijzingen over welke basis ingrediënten je in de kast moet hebben staan, met checklists en concreet advies over supplementen. In aparte kaders worden goede, wetenschappelijk onderbouwde aanwijzingen gegeven over welke voeding goed en welke slecht voor je is. Beweegadvies van iemand die net als jij niet altijd zin heeft, waardoor alles haalbaar blijft. En tot slot: de balans. Geen geklets over mindfulness, maar to-the-point uitleg over waarom het werkt en praktische adviezen om vandaag nog te beginnen met mediteren. En natuurlijk heerlijke (vegetarische) recepten met prachtige foto's. FOOD Wat heeft het lichaam nodig om te functioneren? Uitleg over de functie van koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, mineralen, vitamines en bioactieve stoffen. Hoe voorkom je welvaartsziektes? Hoe word je zo oud mogelijk en blijf je tegelijkertijd jong? Lezende weg ontwikkel je een eigen FOOD-plan. Met (vegetarische) ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Alle combi's komen uit op de eerder in het boek behandelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheden. Inclusief een checklist voor de voorraadkast. BODY Beweging wordt behandeld vanuit de visie dat een gezond lijf beschikt over conditie, kracht en lenigheid. Praktische adviezen over het integreren van beweging in je dagelijkse routine. Gouden tips om met zo min mogelijk inzet tot een maximaal resultaat te komen. MIND Reken af met een crazy busy leefstijl. Na een inhoudelijke onderbouwing over mindfulness en zelfacceptatie, wordt in dit deel een plan beschreven met concrete meditaties, minimalisme en meer zen in je leven.

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Business & Management , Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
17 november 2015
Uitgeverij
Aerial Media Company B.V.
ISBN
9789402600902


Artikelen over Food body mind

  Meer artikelen


Door lezers

Boekenbende / Tweeduizendzestien: Mijn jaar van het boek
28 december 2016 12 reacties
Boekenbende / Over de helft
17 juli 2016 2 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,95
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Doel: een gezonder lichaam

door Maaike Ebbinge op 22-01-2016

‘Jouw plan voor gezond & lekker leven’ is de ondertitel van het laatste boek in de plantaardige en gezonde voedinghoek. Hebben we echt nog een boek nodig over dit onderwerp?

Wendy Walrabenstein heeft het toch aangedurfd om over dit onderwerp haar eerste boek te schrijven: Food Body Mind.
Zo’n vier jaar geleden heeft Walrabenstein haar leven drastisch omgegooid. Niet zoals je vaak leest omdat haar...


Lezersrecensies (2)

Maak je eigen persoonlijke gezondheidsplan met FOOD BODY MIND

door: Sanne de Graaf 1 reactie 1 like
Erg blij was ik toen ik FOOD BODY MIND van Wendy Walrabenstein won via hebban. Inmiddels heb ik het boek gelezen. Het heeft even geduurd eer ik het boek oppakte, dat kwam mede doordat het in eerste instantie op me over kwam als een studieboek. Vrij groot en dik en ik kon me er niet eerder toe...

Ik ga ervoor

door: Truusje Truffel leest 1 like
Het boek FOOD BODY MIND van Wendy Walrabenstein heb ik gewonnen bij Hebban. Heel hartelijk dank daarvoor. In drie delen worden alle facetten van een gezond leven behandeld. Het is een erg helder en praktisch boek wat me inspireert tot het nastreven een gezondere levensstijl. De gegeven informatie...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic