Frankfurt, Wiesbaden en Mainz

0

Berlijn, Parijs, Barcelona en Antwerpen al gezien? Dan wordt het tijd Frankfurt eens onder de loep te nemen. Want met Berlijn als de koningin van de Duitse steden is Frankfurt beslist een van de prinsessen. Het is een bruisende stad, heel geschikt om er even helemaal uit te zijn. Laat je verrassen door zowel de middeleeuwse sfeer als de hedendaagse architectuur, een schitterende opera of een bijzondere tentoonstelling. Je hoeft er niet eens ver voor te reizen: vanaf Utrecht is Frankfurt in nog geen drie uur comfortabel met de trein of in een half uurtje meer met de auto bereikbaar. De Main stroomt dwars door de stad en is een geweldige rivier om langs te fietsen, bijvoorbeeld naar het prachtige slot van Aschaffenburg. De nabije Taunus nodigt uit tot dagtochten, vooral wandelingen. In Wiesbaden - de poort tot de Rheingau, waar heerlijke riesling wordt geproduceerd - waan je je nog steeds in het 19de-eeuwse kuurleven. Het levendige Mainz ten slotte, de Fransgetinte stad van Gutenberg aan de andere kant van de Rijn, beleef je in de historische Winstubs; daar vloeien rode en witte wijnen uit het omgevende Rheinhessen. In de stad is de Sankt-Stephanskirche met zijn schitterende Chagall-ramen absoluut een bezoek waard!
. NaamHeetveld, Angela
Biografie Angela Heetvelt en Hans Pijnenburg hebben uitgebreide journalistieke ervaring op het gebied van buitenlands toerisme, als schrijver en als redacteur. Of het nu verwegbestemmingen betreft of onze buurlanden, Angela Heetvelt zoekt altijd naar een combinatie van toeristische toppers en insidertips.

Boeken Frankfurt, Wiesbaden en Mainz Elzas, Vogezen, Jura New England - USA

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
148
Laatste editie
10 mei 2011
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025748739
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic