Franklin Roosevelt Wereldleider in oorlog en vrede

0

Franklin D. Roosevelt, de 32-ste president van de Verenigde Staten werd vier keer verkozen en was daarmee de langst regerende president van Amerika. Zijn charismatische persoonlijkheid en verrassende ideeën zorgden ervoor dat hij ook een van de meest toonaangevende presidenten werd.

Zo loodste hij zijn land in de jaren dertig door de economische crisis met de New Deal, een programma dat generaties lang het politieke en economische landschap zou bepalen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeide hij naast Winston Churchill uit tot de bezieler van de vrijheid en democratie. Hij leerde Amerika, dat sterk gesteld was op de eigen positie, de verantwoordelijkheden van internationaal leiderschap. Als politieke erfenis liet hij een nieuwe internationale structuur na: de Verenigde Naties. Zijn visie leeft op die manier nog steeds verder in de wereld van vandaag.

INGRID BARAITRE is historica en auteur. In dit boek beschrijft ze het leven van de man die aan de oorsprong lag van het moderne Amerika. Op basis van toespraken, brieven en getuigenissen schetst ze een getrouw beeld van zijn levensloop, werk en gedachtegoed.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
392
Laatste editie
16 mei 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058268105
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic