Freud...off the record

1

De interessantste en kleurrijkste figuren uit het verleden zouden ons veel kunnen vertellen, als we maar een uurtje van hun tijd hadden kunnen lenen… De Off the record-serie biedt ons nu deze kans!

Sigmund Freud, de vader van de psychoanalyse, ging de controverse niet uit de weg. Hij heeft velen geschokt met zijn revolutionaire ideeën over seksualiteit, verlangen en menselijke ontwikkeling. Zijn theorieën hebben de wijze waarop we naar onszelf kijken sterk veranderd.

Een ontmoeting met Sigmund Freud is een fascinerende reis door de menselijke geest, waarbij onder meer het Oedipuscomplex, het principe van het genot en Freudiaanse versprekingen de revue passeren. In een energiek en eerlijk gesprek, gekruid met cynisme en humor, verklaart Freud je wildste fantasieën en vreemdste dromen – en vertrouwt hij je zelfs een aantal familiegeheimen toe.

Freud …off the record schept niet alleen een levendig beeld van een man van ongebruikelijke intelligentie en uitzonderlijke inzichten, maar moedigt de lezer daarnaast aan om zijn werk met een frisse en verrijkte blik te aanschouwen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
158
Laatste editie
28 oktober 2014
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045311982

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic